Thursday, 5 July 2012

Selamat Pengantin Baru Irine :)

Assalamualaikum

Dari tajuk entry saja saya pasti semua dah tahu apa yang nak dikabo kali ni. Ye wedding Irine pada Sabtu lepas (30 Jun 2012) kat Masjid Tanah, Melaka.  Siapa tak kenal Irine? meh jenguk sini .  Selamat pengantin baru Irine :) Cantik sangat kau dik. Macam princess disneyland :)

Perjalanan ke rumah pengantin memang sungguh mencabar bilamana hampir sesat sebab gps tak boleh trace tibe. ke GPS outdated? Walaupun agak lewat, tapi sampai juga ke rumah Irine dengan selamat.  Waktu tu macam dah tak ramai orang dah. Sampai-sampai je, macam terpegun sangat! Irine cantik sangat subhanallah. Make up cantik baju cantik pelamin cantik semua la cantik. kitorang semua macam teruja. Rasa nak bawak balik semua bunga-bunga hiasan pelamin bagai. Over. Lambat-lambat sampai tu pun, kami antara golongan yang bertuah sebab dapat dengar pasangan pengantin nyanyi lagu Dua Insan. Sedap ngat suara dak Irine ni. Kalah Najwa Latip. Kenapa Najwa?

Irine dan suami memang sangat sepadan bagai pinang di belah dua gitu. tengok don't you think turqoise and pink are too cute? Pengantin pun cute. Memang sesuai sangat dah :)
(credit to the photographer)

Pelamin Irine cantik sangat. takde sarat-sarat. Mata pun tak berpinau tengok (dan-dan cakap melaka) Sweet dan simple kan. Double like.

Tengok keterujaan kitorang yang tak terhingga dan tak boleh disangkal lagi. Last-last pelamin tu kami buat macam pelamin sendiri. 

It was a super happy day after all. Selain dapat meraikan pengantin, hari tu juga adalah hari dimana saya dapat berjumap dengan kakak-kakak tersayang, adik tersayang. rindu ooohh. Kat wedding Irine juga saya dapat berjumpa dengan ramai kawan. Kawan realiti mahu pun kawan di alam siber ni. 

p/s : Irine, kak Aza doakan agar Irine sentiasa bahagia bersama suami tercinta, dikurniakan anak yang soleh solehah dan sentiasa tenang dalam menempuh hidup berumah tangga. Semoga segala urusan Irine dipermudahkan Allah insyaAllah. Love you lil sis. Thanks sebab bagi perut akak kenyang and jemput akak ke majlis Irine :D



www.tips-fb.com

Monday, 2 July 2012

It's July

Assalamualaikum 


Hi readers. Missing me? :)
How was your day? Don't you realize this is my first entry after few months? Sorry for such a long hiatus. Hey time flies so fast. It's already July! and I've left my blog untouched for quite sometime. Forgive me.

Ramadhan is just around a corner. I just can't wait for Ramadhan to come. How about you? By the way, there's a lot of good things happened in my life recently. Alhamdulillah. Let's pray for the best for all of us because Doa' is the most powerful weapon as a Muslim. If you think you're at the lowest point of life and do not know what to do and keep blaming others, wake up and doa. Because Allah always have the answer why. Stay positive okay (reminder untuk diri sendiri juga)  :)


Till we meet again. salam 
:)


www.tips-fb.com