Wednesday, 27 April 2011

Rahsia kulit cantik & tubuh badan yang sihat: VIRGIN COCONUT OIL(VCO) by Catalyst

assalamualaikum

sapa suka kalau saya kata, dengan hanya mengamalkan pengambilan 2 biji capsule sehari, kulit kita akan jadi cantik di samping tubuh badan kita juga akan sihat? inilah di panggil kebaikan 2 dalam 1 :)

Hari ni saya nak kenalkan kat korang suma 1 produk kesihatan yang sangat terbukti keberkesanan dia iaitu Virgin Coconut Oil (VCO) capsule atau pun kapsul Minyak Kelapa Dara dari Catalyst Neutraceutical. maybe ramai jugak yang dah tau. tapi pada sapa yang tak tau, nilah peluang korang untuk kekal cantik & sihat. lagi 1, harga dia sangat berpatutan tau. suka tak? :) saya sendiri bukan jenis yang cepat percaya ngan makanan2 tambahan ni. memang jarang saya makan supplement. tapi bila dah try VCO and alami sendiri kesan dia, saya jadi excited nak kongsi ngan korang semua :)

VCO ni saya banyak promote kat FB. and alhamdulillah sambutan dari orang ramai memang menggalakkan. feedback yang saya dapat pun bagus2. semua berpuas hati ngan kesan die lepas mengamalkan produk ni. saya bukan cakap bohong atau sekadar nak promote barang. tapi ni lebih pada berkongsi benda yang baik. saya sendiri pengamal VCO ni. kulit saya ni tak flawless. lepas amalkan VCO ni, bile jerawat keluar, dia cepat kecut. memang rasa puas hati sangat :)
ramai orang terutama kawan-kawan saya kat FB yang tanye kat saya, apa tu Virgin Coconut Oil (VCO)? apa kebaikan & khasiat VCO ni?

okay ni saya terangkan sikit pasal VCO ni :)

Virgin Coconut Oil atau Minyak Kelapa Dara ni adalah satu makanan tambahan yang mempunyai banyak khasiat dimana 100% ingredients dia ialah berasaskan bahan semula jadi. jadi jangan risau tentang produk ni sebab dia tak guna bahan kimia dan ada sijil Halal dari Jabatan Agama Islam. VCO ni sangat bagus untuk kulit. dia cepat kecutkan jerawat, kurangkan parut jerawat, melembabkan kulit, malah wanita mengandung pun boleh amalkan VCO ni. lagi 1, VCO ni sesuai untuk orang yang punya selera makan yang terlalu tinggi & terlalu rendah. dia stabilkan balik. best kan? :)


ANTARA KEBAIKAN VCO
1. mengurangkan masalah kulit jerawat & jeragat
2. melembab & melembutkan kulit
3. mengurangkan masalah kulit berminyak (macam saya :D)
4. mengurangkan penuaan & kedutan kulit
5. meningkatkan kadar metabolisme & menurunkan berat badan
6. meningkat, memberi & mengekalkan tenaga
7. mengurangkan keadaan mudah lapar
8 . meningkatkan sistem pertahanan badan
9. sistem penghadaman jadi lebih baik
10. kurangkan masalah pernafasan seperti tidur berdengkur
11. mengurangkan risiko penyakit jantung, kanser, darah tinggi
12. kurangkan resdung & selesema
13. membantu masalah kesuburan lelaki & perempuan
14. membaiki masalah PMS
15. bertindak sebagai anti-oksida


antara khasiat lain VCO
*click to enlarge*

VCO = WANITA HAMIL + LELAKI + KANAK-KANAK
ada juga yang tanya saya, orang mengandung boleh makan ke VCO ni? jangan risau ye. VCO ni boleh diamalkan pada semua golongan tak kira lelaki, perempuan, tua, muda. ada sorang budak 8 tahun pun amalkan makan VCO ni. and pengambilan supplement macam VCO ni patut diamalkan sejak kecik lagi. pengambilan VCO ni jugak bagus untuk pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan. Alhamdulillah ada juga pengguna VCO yang dah pun hamil lepas amalkan VCO. tapi walau macam mana pun, kita kena ingat, ini salah 1 usaha. yang menentukan semua ialah Allah :)


HARGA?
Harga VCO bagi semenanjung Malaysia ialah RM39.90 & RM43.90 bagi Sabah & Sarawak.


CARA PENGAMBILAN
VCO ni dalam bentuk capsule.
makan 2 biji sehari. 1 biji pagi, 1 biji malam.
terpulang nak makan before makan atau after makan. dia tak bagi ape-ape effect :)

selain tu, VCO ni jugak boleh kita sapu kat muka.
cara dia, lubangkan sikit capsule tu, then sapukan minyak tu kat muka. seeloknya buat sebelum tidur sebab aktiviti kulit aktif masa kita tidur. tunggu dalam 15-20 minit, lepas tu boleh la bilas. ada juga orang yang biarkan semalaman. depend kat korang la. takde masalah :)

untuk dapat kesan yang optimal, makan 2 biji capsule sehari & sapu kat muka waktu malam :)


SIDE EFFECTS?
alhamdulillah selama saya amalkan VCO ni, saya tak alami apa2 kesan sampingan. tiap orang sistem badan dia berbeza. jadi depends pada individu ya. pelanggan2 VCO pun setakat ni takda mengadu tentang side effect :)

ni antara testimoni pengguna VCO :)

dalam 1 botol, ada 60 capsules. jadi boleh tahan untuk sebulan. kesan VCO ni lebih baik kalau kita sentiasa amalkan. Insyaallah korang akan berpuas hati ngan VCO lepas amalkan makan :)


pada siapa yang berminat, boleh email saya
arxar.nadhirah234@gmail.com

maklumat lanjut boleh tengok kat web catalyst
http://catalyst2u.net

www.tips-fb.com

Tuesday, 26 April 2011

Sindrom Kulit Terbakar: anda pengguna laptop tegar? HARUS BACA!

assalamualaikum

apa yang saya nak kongsi ngan anda semua adalah perkara yang sgt serius!
anda suka guna laptop & pastu letak kat peha? and even dah rasa panas pun anda still pangku laptop tu kat peha berjam-jam lamanya? ha maka, sekarang anda
WAJIB BACA ENTRY NI!



apa yang anda nampak ni adalah Toast Skin Sydrome. atau dalam bahasa melayu nya, Sindrom Kulit Terbakar. anda boleh nampak sebelah kaki die kelihatan bertompok hitam seakan terbakar kan. inilah padahnya bila kita amalkan online letak laptop kat peha. saya pun selalu buat dulu. tapi sekarang da insaf T_T

untuk pengetahuan anda, suhu laptop boleh mencecah sehingga 52 degree celcius. kebanyakan laptop, processor dia kat sebelah kiri. jadi sebab tu banyak kes Sindrom Kulit Terbakar ni terjadi kat kaki kiri. and dalam kes lebih dasyat, die boleh bertukar menjadi kanser. anda mesti tak nak jadi macam tu kan? tengah elok2 best2 komen gamba kawan-kawan, main game restaurant city, baca blog kawan-kawan, tak pasal2 kita boleh dapat sindrom ni gara-gara habit yang suka letak laptop dekat peha. kita taknak la kulit yang cantik tu jadi terbakar kan.

jadi, gunakanlah pelapik okay! macam yang perempuan ni buat. kalau takde, beli lah. tak mahal pun. berbelanja lah sikit untuk kesihatan diri sendiri. dari dapat penyakit, mana nak?

selamat beramal :)
www.tips-fb.com