Friday, 25 March 2011

Chris Medina - What Are Words

www.tips-fb.com

Fenomena Chris Medina: korang kenal siapa dia?

assalamualaikum. how things going on people?

harini aku nak cerita sikit pasal Chris medina. korang kenal sapa tu chris medina? dia ni salah seorang peserta American Idol 10.die manusia biasa je sama macam kita semua. tapi ade satu perkara yang die lain dari kita.

kalau korang tengok ujibakat American idol, mesti korang tau cerita pasal dia ni. ni serba sikit cerita pasal chris medina yang aku tau mase tengok american idol haritu. chris medina ni salah sorang peserta uji bakat American Idol 10 dari Milwaukee. die ade tunang name juliana ramos. 2 tahun lepas (october 2009), diorang plan nak kahwin. tapi malang tak berbau. tunang dia terlibat dalam kemalangan mase drive nak balik rumah. kesan dari kemalangan tu menyebabkan die hampir lumpuh & alami kerosakan otak yang teruk. jadi perkahwinan diorang tu terpakse di tangguhkan di sebabkan kesihatan Juliana yang teruk.

Juliana Ramos ngan Chris Medina sebelum dia accident. cantik gile juliana ni kan?! aku sendiri terpukau ngan kecantikan dia.


ni plak gamba juliana selepas accident (masa audition American Idol) beza sangat kan? dia tak boleh bercakap & tak boleh buat kerja2 harian sendiri. sekarang Chris ngan mak dia jaga dia T_T

even tunang dia sekarang da almost paralyze, dia still sayang tunang dia. and lebih sayang dari dulu kot? sekarang dia yang jaga Juliana. dia pegi try audition American Idol & dia kata dia menyanyi khas utk tunang dia. masa audition tu dia bawak Juliana. and cuba korang bayangkan juri2 tu pun macam nak menangis dengar cerita dia. kalau korang tengok keadaan tunang dia, korang pun akan rasa nak menangis. lagu terbaru Chris Medina , "What Are Words" lagu khas untuk tunang dia memang sedih tahap dewa. dalam lagu tu kita boleh rasa macam mana perasaan dia kat tunang dia. Chris Medina ni boleh dikatakan contoh lelaki dambaan semua perempuan la. yela perempuan mana tak untung dapat lelaki macam dia kan? ni lah di namakan CINTA TAK KENAL PARAS RUPA. and kalau korang nak tau lagi lanjut, kat facebook pun ada orang buat fan page utk Juliana ni. contoh nye macam I love Juliana Ramos & We love Chris Medina & Juliana Ramos .

ni plak lyric lagu What Are Words dari Chris Medina:

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side

I would never leave when she needs me most
What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I'm forever keeping my angel close

kalau korang pergi search pasal Juliana Ramos ngan Chris Medina ni, ramai sangat orang yang bagi kata-kata semangat and membina untuk diorang berdua ni. jadi para lelaki, hargailah mereka yang anda sayangi. and jadikan Chris Medina ni sebagai contoh. salam.
www.tips-fb.com

Saturday, 5 March 2011

Tutorial: letak banner HEARTBEAT kat blog korang memang akan buat poket korang gemuk!

assalamualaikum.

simpanan duit korang tak berapa nak masyuk?nak duit free sambil berblogging? meh aku tolong korang camne nak naikkan duit poket korang :)

baru-baru ni aku ade pasang iklan HEARTBEAT kat blog aku. die lebih kurang macam nuffnang la. tp jgn risau die bukan competitor nuffnang. jadi die takkan effect korangnye nuffnang acc. HB nye earning memang cepat naik! baru letak dalam bape hari dah boleh nampak dah duit korang gerak. even tak banyak tapi memang cepat gerak la. so ape lagi? jum letak banner HEARTBEAT kat blog korang jugak :) just follow steps yang aku bagi ni okay!


STEP 1 : mule-mule korang klik kat banner atas ni. warne pink mengelip2 bawah header blog aku tu. tak pun korang boleh klik kat link ni HeartBeat . okay?

STEP 2 : pastu korang klik kat ikon heartbeat.my (petak warne biru tu)

STEP 3 : korang klik plak "create account"

STEP 4 : okay then korang isilah ape yang diorang nak kat form tu ( penting utk create account Heartbeat korang) lepas dah siap isi form tu, klik "I agree" and klik plak "continue" .

STEP 5 : then klik "Join HB Affiliate"

STEP 6 : klik "online application"

pastu korang isi maklumat2 utk heartbeat affiliate korang.
lepas da isi sume tu, klik "I agree" and "continue" .

STEP 7 : klik "get a code" utk dapatkan code utk letak kat blog korang.

pilihlah nak letak banner mcm mane dlm blog korang. ade horizontal, vertical, square etc..

STEP 8 : kalau nak cek earning korang, klik je dekat "My HB Affiliate" .

senang kan? so try la. duit free tu. skali org klik banner korang, masuk dah RM0.04. bunyi macam sikit kan. kalau seratus orang klik sehari dah RM4. kalau sebulan tak ke cecah RM120? tu belum kire kalau ade orang register under korang, beli barang kat diorang pun diorang tambah earning kite jugak. pastu pakat la tolong klik banner sesame sendiri. menarik kan? lepas korang da buat sume ni, bagitau aku. nanti aku tolong klik banner korang supaye earning naik ngan cepatnye. hehe. selamat mencuba! :]


www.tips-fb.com

Tuesday, 1 March 2011

mereka dekat di hati saya. and mereka juga blogger terhebat!

assalamualaikum

bila kite bercakap mengenai orang yang dekat dengan hati kite, secara otomatik nye kite akan teringat dengan muke2 yang sentiase buat kite happy, yang ade utk kite time susah senang & orang2 yang sekepala dengan kite bile jumpe, konfem havoc 1 kampung. tapi arini aku nak cite & nak buat review sikit la pasal orang2 penting aka VIP dalam hidup aku yang secara tak langsung diorang ni bloger-blogger yang cool lg maha dasyat!

orang first yang aku nak cite ni, hmm aku rase aku takyah kenalkan pun takpe kot sebab aku tau korang yang dah lame berkecimpung dalam dunia blogging ni mesti kenal ngan die. tapi kalau korang 'fresh graduate', korang kena tau and harus tau dengan org ni hehe. okay ni die:



haa, kan aku dah cakap mesti korang kenal nye. camne nak describe kak atin ea.. korang tengok gamba ni korang dah ley tau da die ni camne orang nye. otak gile2 tapi baik tahap tip top! dala pandai. aku pun tak paham nape ade orang tak suke ngan die. die ngan aku kuat makan. tp badan die menten je hot. aku ni menten la jugak. menten gemuk hehehe. hmm camne aku ley kenal FLA? aku ngan die dulu same sekolah rendah. since aku budak hingusan lg aku dah minat gile kat die. dari kecik g kecantikan die mmg dah terserlah la cakap kau. mase tu mane ade dak sekolah rendah gune enpon. frenster pun tatau. apetah lagi facebook. memang jauh panggang dari api la kan. bile kat sekolah, aku selalu berangan nak dapat kulit cantik cam kak atin, jadi cantek cam die. huk2 sian aku. dulu kitorang masuk choir sekolah. aku? choir sekolah? biar betol? tapi tula hakikatnye. penat aku lantangkan suare aku supaya dapat masuk choir hehe.

lagi 1, kitorang pengawas mase sekolah dulu. mmg macam mawas la aku ni. tapi tak lame pun kitorang kenal. aku masuk sekolah tu mase darjah 4. time tu kak atin darjah 5. die pun dah sekolah lain da mase form 1. kitorang pun tak jumpe da. bape tahun lepas tu, skali tup tup aku jumpe fresnter die. mengalahkan kepantasan cahaya, aku pun terus add die. gile happy kot dapat jumpe idola sendiri! argh tak tau nak ckp ape!! rase nak buat kenduri kesyukuran!! okay over. bukan tu je, aku siap simpan kot gamba die. dengan harapan anak aku nanti jadi cantek cam die. huk3 lagi kesian kat diri aku ni.
see, zaman tudung bawal nye gamba g. sebelum wujud shawl2 ni ag die mmg da pandai bergaya da. ni kalau kak atin bace ni, mau aku kene gelak ni. sebelum die gelakkan aku, baik aku gelakkan diri sendiri dulu hahahaha T_T. and now, die dah macam akak aku sendiri da. time die balik mesia, kitorang mesti jumpe. blog die memang super duper best! macam2 info korang boleh dapat dari blog die ni. dari cara berfashion, pasal braces pun ade and korang boleh tau life die yg happening la yg pasti. followers pun da 16k wei!


orang seterusnye yang menjadi pilihan cik arxar pada kali ni tak lain tak bukan cik datin kite. ni pun salah sorang insan yang mesti jumpe bile time cuti2 sekolah ni. aku kenal kak iya pun through kak atin. diorang memang bestie gile2 la. and kak iya memang happy go lucky nye orang. happy je memanjang tau. kalau kat facebook die tu, suke buat status2 yang happy2 ni. i loike nyah! die memang sentiase positive. die tak penah kesah ape orang nak cakap which is good to built your self confident kan. and die jugak orang-harus-and-wajib-aku-jumpe bila cuti2 ni. kak iya ni memang sporting la cakap kau. korang leh main tumbuk-tumbuk sepak-sepak ngan die. no hal punya. sikit tarak tacing. pape pun kak iya memang banyak la support aku and adik aku. waktu final dewi remaja baru-baru ni, die paling semangat dari family aku. caya la akak. thanks a lot sis :) ape la jum terjah la blog die ;]


haa, unique tak name kawan aku sorang ni? unique kan kan? hehehe. ni tokey jual shawl. macam-macam shawl yang cantek2 die jual tau. rare and byk custom made. korang boleh g usha blogshop die ni girlsloveshop . nanti korang gtau korang tau pasal blog die dari aku. jadi mesti korang dapat diskaun nanti. eyh takde takde. aku gurau je. ampun bella :D bella mmg sweet gile orang nye. kulit cantik gile. bile aku jalan sebelah die, sumpah aku rase macam gergasi. waa tacing ni! :D kalau korang terjah blog die, die mmg banyak la buat ulasan pasal makanan ni. jadi kalau korang nak jenis suka makan macam aku, boleh g usha blog die and korang leh try makanan kat tempat2 yg die suggest kat korang :)

ada banyak lagi blog yang aku nak kenalkan kat korang. tapi aku dah penat la T_T next time aku cite la plak k. and korang kalaua de blog2 yang cool utk aku bace, boleh la komen aku. cheers~!
www.tips-fb.com